Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția Cancelariei de Stat la…

Reacția Cancelariei de Stat la declarațiile primarului capitalei, Ion Ceban, potrivit căruia instituția ar fi blocat finanțarea unor proiecte

După ce primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a acuzat marți, 4 iulie, Cancelaria de Stat că ar bloca intenționat finanțarea unor proiecte ce țin de suburbii, instituția a venit în aceeați zi cu o reacție, declarând cuvintele lui Ceban drept falsuri.

Calificăm ca false declarațiile primarului general al municipiului Chișinău, Ivan Ceban, privind pretinsa blocare a finanțării unor proiecte. Invităm primarul general să se îngrijească de problemele reale ale chișinăuienilor și să nu să se lanseze cu acuzații nefondate în adresa Cancelariei de Stat, care veghează respectarea cadrului legal.”, se menționează în comunicatul Cancelariei de Stat.

Potrivit notei informative, pentru finanțarea lucrărilor menționate în dispoziții, Primăria urma să aprobe lista obiectivelor propuse spre finanțare. Oficiul Cancelariei a solicitat de la Primărie lista menționată pentru suburbiile Băcioi, Sîngera, Ghidighici, Budești, Cruzești, Colonița, Tohatin și Vadul lui Vodă. Totuși, această cerință nu a fost îndeplinită. „Din motive neclare, lista obiectivelor a fost prezentată doar pentru comunele Budești și Băcioi, fapt pentru care Oficiul a retras notificarea pentru aceste localități. Notificările pentru celelalte localități urmează a fi retrase doar după prezentarea proiectelor spre finanțare”, se explică în comunicat.

În spiritul transparenței, solicităm primarului general să explice raționamentul repartizării banilor publici în suburbii încât alte zece primării nu au primit finanțări: Bubuieci, Ciorescu, Codru, Condrița, Cricova, Durlești, Grătiești, Stăuceni, Trușeni, Vatra.”, a punctat Cancelaria de Stat.

Reacția vine după ce marți, 4 iulie, Ion Ceban a învinuit Cancelaria de Stat de neprofesionalism într-o postare pe Facebook, pentru că instituția ar fi blocat investițiile pentru suburbii, înaintea campaniei electorale.

Astăzi a avut loc o nouă ședință unde viceprimarii Capitalei, împreună cu primarii de suburbii, i-au adus argumente clare lui Ion Ciumac, precum că notificarea dispozițiilor primarului general de către Cancelaria de Stat este un moft!

Cei de la Cancelarie au chemat pe ascuns primarii din suburbii la prima oră, la Primăria Chișinău, fără a ne anunța prealabil, pentru a face show.”, a scris Ceban în postare, menționând și lansarea unei petiții online.