Principală  —  IMPORTANTE   —   Reacția Administrației de Stat a…

Reacția Administrației de Stat a Drumurilor la urmărirea penală pornită de Procuratura Anticorupție

„Administrația de Stat a Drumurilor” (ASD) confirmă faptul că ofițerii Centrului Național Anticorupție şi procurorii au efectuat percheziții în birourile de serviciu ale unor angajați ai întreprinderii, în cadrul unei cauze penale, începută în baza art. 327 alin. (2) lit. b1) din Codul penal(abuz în serviciu, n.r.), fapt confirmat şi prin comunicatul Procuraturii Anticorupție. În cadrul acțiunilor de urmărire penală, Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” a acordat tot suportul necesar și a colaborat activ cu organul de urmărire penală, în strictă conformitate cu prevederile legislației în vigoare, se arată în comunicatul ASD.

„ASD reiterează angajamentul de a continua activitatea în spiritul legalității, transparenței, corectitudinii și responsabilității, inclusiv declară toleranța zero la actele de corupție.  Actualmente, ținând cont de confidențialitatea procesului penal, unica autoritate competentă să ofere alte careva informații, aparține exclusiv organului de urmărire penală, conform legislației procesual penale”, informează ASD.

Procuratura Anticorupție (PA) efectuează urmărirea penală într-o cauză penală, privind abuzul de putere, ce vizează pretinsele acțiuni ilegale ale factorilor de decizie din cadrul Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor”, precum și a unor persoane fizice, referitoare la construcția drumului de acces Leova-Bumbăta , informează PA.

Obiectul investigației îl constituie verificarea legalității procesului de contractare a serviciilor de proiectare și construire a drumului de acces Leova-Bumbăta, corectitudinea stabilirii prețului pentru serviciile contractate, precum și stabilirea prejudiciului cauzat.