Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Războiul continuă. Armata ucraineană afirmă…

Războiul continuă. Armata ucraineană afirmă că îşi menţine poziţiile

Sursa: facebook.com
Sursa: facebook.com

Explozii au fost auzite luni dimineaţa în capitala ucraineană Kiev şi în Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina, a anunţat serviciul de stat pentru comunicaţii speciale şi protecţia informaţiilor, transmite Reuters, citat de agerpres.ro.

În Kiev a fost linişte timp de câteva ore înaintea acestor explozii, a anunţat sursa ucraineană citată, într-o scurtă comunicare pe Telegram.

Armata ucraineană afirmă că îşi menţine poziţiile, deşi recunoaşte că situaţia din jurul Kievului se înrăutăţeşte şi confirmă intrarea trupelor ruseşti în Harkov, în nordul ţării, relata EFE duminică. Comunitatea internaţională sporeşte sancţiunile economice împotriva Rusiei, precum şi ajutorul militar acordat guvernului ucrainean. UE, Marea Britanie, Canada şi SUA au emis un comunicat comun prin care se angajează să excludă anumite bănci ruseşti din sistemul de mesagerie Swift, un sistem de tranzacţionare care stă la baza sistemului financiar global şi este utilizat de 11 000 de bănci din 200 de ţări şi teritorii pentru a efectua transferuri.