Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Războiul ar putea fi începutul…

Războiul ar putea fi începutul sfârșitului pentru Putin, afirmă ministrul de externe al Marii Britanii

Atacul militar rusesc asupra Ucrainei „ar putea fi începutul sfârșitului” pentru președintele Vladimir Putin, a declarat ministrul de externe al Marii Britanii, Lizz Truss, transmite BBC.

„Observăm rezistență ucraineană puternică și curajoasă”, iar Marea Britanie va „continua să le furnizeze arme și sprijin economic”, a spus oficialul britanic.

Ea a subliniat că Putin „face o greșeală strategică”, având în vedere prejudiciul pe care sancțiunile occidentale le-ar face economiei ruse. Totodată, a sugerat că războiul s-ar putea prelungi pentru „un număr de ani”, adăugând: „Mă tem că nu se va termina repede. Mă tem că acest conflict ar putea fi foarte, foarte sângeros”, a spus ea.

Întrebată despre sancțiunile din Regatul Unit, Truss a spus că a fost făcut o listă de oligarhi ruși și a sugerat că va exista „un program continuu de sancțiuni”.

Războiul din Ucraina va provoca un „cost economic” Regatului Unit, a spus ea. „Dar poporul britanic va înțelege prețul pe care l-am plăti dacă nu l-am înfrunta acum pe Putin”.