Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Raportează problema din oraș: Platforma…

Raportează problema din oraș: Platforma de sesizări electronice „eu.chisinau.md”, funcțională

Platforma de sesizări electronice „eu.chisinau.md” este funcțională și oferă posibilitatea de a depune online problemele adresate către autoritățile administrației publice locale. Până pe 15 iunie, pe platforma „eu.chisinau.md” au fost depuse circa 1800 de cereri în formă electronică, iar 1184 au fost soluționate, anunță Primăria Chișinău.

Problemele soluționate deja se referă la salubrizarea parcurilor și a zonelor verzi, a malurilor unui lac, iluminarea străzilor, a intrărilor în parcuri și curți de blocuri, repunerea în funcție a semafoarelor la trecerile de pietoni, aplicarea marcajului rutier, evacuarea construcțiilor de beton de pe străzi și căile pietonale care prezentau pericol pentru trecători, evacuarea deșeurilor menajere etc.  

Din totalul de solicitări depuse, 506 se află în lucru, fiind în gestiunea preturilor de sector; 232 au fost respinse, 14 cereri sunt amânate, iar 62 de sesizări au statut de nou intrate, fiind raportate pe parcursul weekend-ului. Cele mai multe probleme sesizate prin intermediul paginii web „eu.chisinau.md”, au fost înregistrate în sectorul Botanica, cca 530 de cereri.  

În prezent platforma este activă și funcționează în baza a 9 module: „Comerț neautorizat”; „Construcții neautorizate/locuințe”;  „Drumuri, gropi și semne rutiere”; „Energie electrică/termică/gaz”; „Iluminare și semafoare”; „Maidanezi”; „Parcuri, scuaruri și spații verzi”; „Salubrizare”; „Salubrizare/Întreținere cimitire”.