Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Răpită sau reţinută?

Răpită sau reţinută?

În seara zilei de 18 octombrie, pe Curaj.tv a fost plasată o postare video care prezenta reţinerea cu forţa a unei tinere de către o persoană în uniformă poliţienească şi o persoană în civil. Tânăra striga cu disperare după ajutor, solicita „Chemaţi Poliţia”, în timp ce poliţistul împreună cu un bărbat au tixit-o cu forţa întro maşină de marca Mercedes-Benz E Klasse, cu plăci de înmatriculare „K CL 777”.

În dimineaţa zilei de ieri, 19 octombrie, Ministerul de Interne a emis un comunicat de presă pe marginea acestui caz. În comunicat se spune că la „18 octombrie, la Comisariatul de Poliţie Buiucani a fost înregistrată plângerea cetățeanului Leonid C., (a.n. 1982), care a declarat că, pe 17 octombrie, o persoană puțin cunoscută pe nume Viorica, tainic şi prin acces liber, a sustras din geanta, aflată în automobilul personal de model Mercedes-Benz E Klasse, un portmoneu, în care se aflau actele cetăţeanului Leonid , dar şi bani, în sumă de 700 euro.”

Ministerul de Interne mai spune că „s-a stabilit, că Leonid C., prin intermediul unui site de socializare, a făcut cunoştinţă cu o persoană, pe nume Viorica, cu care s-a întîlnit, pe 17 octombrie, în jurul orei 17.00, în preajma monumentului lui Ştefan cel Mare, din mun. Chişinău. Peste puţin timp, Leonid C., a condus-o la domiciliu, cu automobilul de model Mercedes-Benz”. În comunicat nu se spune că s-a stabilit că Leonid C. Este funcţionar public, este căsătorit şi că s-ar fi folosit de un nume fals pentru a o ademeni pe Viorica.

Poliţiştii au mai explicat oficial că „Ofiţerul operativ de sector al secţiei de poliţie din or. Durleşti, împreună cu victima, s-au deplasat în faţa sediului UTM, de pe bd. Ştefan cel Mare, nr. 168, unde au identificat-o pe presupusa bănuită. Fiind în uniforma de serviciu, ofițerul s-a legitimat şi i-a explicat suspectei motivul reținerii, invitând-o să urce în automobil, pentru a se deplasa la Comisariatul de Poliţie Buiucani, unde urma să fie chestionată.”

Solicitată de ZdG, Viorica B. a confirmat faptul că l-a cunoscut pe bărbatul cu Mercedes la 17 octombrie, după ce acesta i-a adresat anterior mai multe mesaje pe reţeaua de socializare „Odnoklassniki”doar că nu i s-a prezentat drept Leonid C. Şi nu i-a spus că are familie, ci i-ar fi spus că îl cheamă Sergiu Crismar şi ar vrea să o cunoască mai îndeaproape. La 18 octombrie Viorica spune că era la ore la Politehnică, când a fost apelată la mobil de către Leonid-Sergiu, acesta i-a solicitat cu insistenţă o scurtă întrevedere. Apoi, a telefonato un necunoscut care a vrut să se adeverească de faptul că Viorica e cu adevărat la facultate. „După ce am fost răpită, colaboratorul de poliţie Igor Pascari mi-a declarat că el este cel care m-a telefonat”.

Din cadrele video se vede că „presupusa bănuită” a fost „invitată să urce în automobil” cu forţa, fiind apucată de mâini şi de picioare de către cei doi bărbaţi, dar comunicatul MAI comunică contrariul: „Având un comportament agresiv, Viorica B. a refuzat categoric să îndeplinească cerinţele legale ale colaboratorului de poliţie”. Ministrul Afacerilor Interne mai comunică în final a dispus investigarea tuturor circumstanțelor acestui caz.

Viroica B. A depus şi ea o plângere la poliţie, acuzând răpirea sa de către un poliţist în colaborare cu un funcţionar public.

A.R.