Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   R. Moldova s-a clasat pe…

R. Moldova s-a clasat pe locul 13 la Eurovision 2021. România a oferit cele mai multe puncte

Natalia Gordienko, reprezentanta R. Moldova la Eurovision 2021, s-a calificat pe locul 13 la cea de-a 65-a ediţie a concursului Eurovision Song Contest. Marea finală s-a desfășurat sâmbătă seara.

Piesa „Sugar” compusă de artistul rus Filip Kirkorov și Dimitris Kontopoulos a clasat-o pe Natalia Gordienko pe locul 13 printre cele 26 de țări concurente.

VIDEO/ Eurovision 2021 a fost câștigat de Italia, cu o piesă rock

Interpreta din R. Moldova a acumulat 115 puncte. Cele mai multe puncte au venit din partea României – juriul specializat a oferit 6 puncte, iar telespectatorii 12 puncte. Gordienko a cucerit mai puțin publicul din Rusia, care i-a oferit 3 puncte, în timp ce juriul a apreciat-o cu 12 puncte. Tlespectatorii din Cehia au oferit R. Moldova 12 puncte și tot 12 puncte au venit din partea juriului din Bulgaria.

11 puncte în total au venit din partea San Marino, 10 din Grecia, 9 din Azerbaijan și 8 din partea Portugaliei.


Italia, reprezentată de trupa rock Måneskin, este marea câștigătoare a concursului Eurovision 2021, datorită votului telespectatorilor, care a răsturnat complet, sâmbătă seara, ierarhia rezultată după o primă jurizare venită din partea țărilor participante.