Principală  —  Ştiri   —   „Putin nu va putea învinge…

„Putin nu va putea învinge în Ucraina”: ministra britanică de Externe despre așteptările legate de război

Șefa Ministerului Britanic de Externe, Elizabeth Truss, susține că Occidentul va trebui să-și asume prețul unei lupte dure împotriva Rusiei lui Putin, iar în aceste condiții există o înțelegere în cancelariile occidentale a necesității de a opri Federația Rusă, scrie eurointegration.com.ua.

Ea a vorbit despre acest lucru într-un interviu acordat cotidianului londonez Express, după întâlnirea cu colegii miniștri din UE, G7 și Ucraina.

Truss a dat asigurări că Occidentul este conștient de pericolul pe care îl reprezintă Rusia modernă și este gata să-l oprească, pentru că altfel Putin nu se va opri în Ucraina. În plus, alți dictatori pot lua măsuri similare. „Nu este vorba doar de securitatea europeană. Care va fi semnalul nostru către restul lumii (dacă nu îl învingem pe Putin în Ucraina)? Dacă Putin nu pierde, va încuraja alți agresori din întreaga lume”, a adăugat ea. .

Elizabeth Truss a asigurat că victoria asupra lui Putin este una certă.

„Suntem cu toții de acord că nu poate reuși în Ucraina. Costul uman este deja îngrozitor, așa că trebuie să ne intensificăm eforturile”, a spus ea.

De asemenea, reprezentanta guvernului britanic a făcut apel către cetățenii de rând, ca să fie conștienți de problemele cu care se vor confrunta și ei în viitorul apropiat. Ea a recunoscut în special că sancțiunile împotriva Rusiei, în special o probabilă interdicție de a cumpăra petrol și gaze din Rusia, „vor face ca scumpiri de prețuri să se producă și în Marea Britanie, dar acesta este un preț de plătit”.

Sursa, express.co.uk, constată că aceasta este prima recunoaștere de către un politician occidental de vârf a intențiilor de a interzice achiziționarea de petrol și gaze din Federația Rusă. Anterior, Ucraina a cerut Occidentului să crească presiunea sancțiunilor, în special pentru a impune un embargo petrolier și a închide porturile.
„Dacă nu este oprit, costul va fi catastrofal”, a adăugat ea.