Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PSRM despre problemele discutate cu…

PSRM despre problemele discutate cu PDM, PAS și Platforma DA: Ne dorim un consens

Fracțiuna Partidului Socialiștilor face declarații după întrevederea cu deputații de la PAS, Platforma DA și PDM.

Vlad Bătrîncea a declarat că socialiștii își propun să găsească cele mai bune soluții. „Am propus să venim cu soluții prin consens. Să nu condiționăm și să avem un dialog civilizat cu ministere responsabile și să venim cu soluții sistemice. Să avem o abordare profesionistă, să reieșim din realitățile existente”, a mai spus deputatul socialist.

În aelași timp, reprezentanții socialiștilor au lăudat inițiativele Guvernului și modul cum acesta gestionează criza. „Considerăm că Guvernul face față acestei provocări, nimeni nu a avut o pregătire în fața acestor condiții noi legate de pandemie și secetă și face față în condiții de criză economică. S-au găsi mai mulți ani decât anii precedeți, înseamnă mai multă transparență în gestionarea banilor publici și guvernul face prioritizarea corectă”, a mai spus Vlad Bătrîncea.

Reprezentantul PSRM spune că discuțiile vor continua și chiar dacă astăzi nu au ajuns la multe concluzii comune, deputații vor continua să caute soluții.

„S-a decis crearea unui grup de lucru care să fie în contact cu Ministerul Finanțelor ca să știm câți bani sunt și unde pot fi alocați. Am chemat să identificăm resurse atât în Republica Moldova cât și în afaraă. Azi, Guvernul duce discuții cu Banca Mondială și FMI. Fondul pune niște condiții care trebuie discutate și aprobate cu colegii din Parlament”, a mai spus Bătrîncea care a spus că s-a convenit asuprea crearea unui alt grup de lucru care să discute probleme din educație și reluarea procesului de învățământ de la 1 septembrie.