Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Prințul Charles contestă că a…

Prințul Charles contestă că a intermediat o donație de un milion de lire sterline de la familia lui Bin Laden

Clarence House, reședința Prințului Charles, a contestat afirmațiile raportate în Sunday Times din Marea Britanie conform cărora moștenitorul tronului a intermediat un acord în 2013 pentru a accepta o donație de caritate de un milion de lire sterline de la frații vitregi ai lui Osama bin Laden, transmite CNN.

Sunday Times, citând surse anonime, a raportat că Prințul Charles a acceptat donația de la Bakr bin Laden și Shafiq bin Laden pentru Fondul de Caritate al Prințului de Wales (PWCF), în ciuda obiecțiilor consilierilor cheie de la acea vreme.

Clarence House a contestat această afirmație sâmbătă, spunând că decizia de a accepta banii a fost luată de administratori ai organizației de caritate, și nu de Prințul Charles.

„Fondul de caritate al Prințului de Wales ne-a asigurat că s-a întreprins o diligență minuțioasă în acceptarea acestei donații”, se arată în declarația Clarence House. „Decizia de a accepta a fost luată numai de administratori ai organizației de caritate și orice încercare de a o caracteriza altfel este falsă”.

Anterior, publicația Sunday Times a raportat că Prințul Charles a acceptat donații caritabile sub formă de numerar de la șeicul Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani, fostul prim-ministru al Qatarului, între 2011 și 2015. Clarence House a contestat și detaliile raportului și a spus că au fost urmate „procesele corecte” în ceea ce privește acceptarea donației.