Principală  —  Ştiri   —   Președinta Maia Sandu, după atacul…

Președinta Maia Sandu, după atacul din Ucraina: „Condamnăm cu fermitate acest nou atac – cel mai mare de la începutul războiului”

Președinta Maia Sandu a venit cu un o reacție în contextul atacului masiv cu rachete asupra infrastructurii civile și energetice a Ucrainei, din ziua de marți, 15 noiembrie. Șefa statului spune că autoritățile condamnă acest atac, care a pus în pericol viața și siguranța a zeci de mii de oameni din Ucraina și a provocat, de asemenea, deconectarea automată a unei linii care asigură transportul de curent electric pentru țara noastră.

„Regimul de la Kremlin a lansat astăzi un număr-record de 100 de rachete asupra Ucrainei. Ele au lovit infrastructura civilă și energetică a țării vecine, au pus în pericol viața și siguranța a zeci de mii de oameni. Condamnăm cu fermitate acest nou atac – cel mai mare de la începutul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

Atacurile rusești asupra Ucrainei au provocat și deconectarea automată a unei linii care asigură transportul de curent electric pentru țara noastră, iar zeci de localități au rămas fără lumină. Le mulțumesc tuturor locuitorilor din regiunile afectate pentru calm și înțelegere. Serviciile specializate lucrează pentru a remedia situația. Războiul trebuie oprit!”, a scris Maia Sandu pe rețelele de socializare.

Rușii au lansat marți, 15 noiembrie, aproximativ 100 de rachete în Ucraina, a anunțat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei, Iurii Ignat. Mai multe regiuni au rămas fără energie electrică, fără agent termic și apă.

Acest atac depășește lovitura masivă cu rachete din 10 octombrie, când rușii au tras 84 de rachete în Ucraina. Atunci, în urma atacurilor masive asupra infrastructurii energetice ucrainene, țara vecină a oprit exportul de energie electrică în R. Moldova.