Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Preşedinta Consiliului Federaţiei Ruse propune…

Preşedinta Consiliului Federaţiei Ruse propune denunțarea acordurilor internaționale care nu corespund intereselor Moscovei

Preşedinta Consiliului Federaţiei Ruse, Valentina Matvienko, a propus revizuirea acordurilor internaționale la care Rusia a luat parte, pentru a le denunța pe cele care „nu corespund intereselor Federației Ruse” și acordă „privilegii unilaterale ţărilor ostile”. Sugestia a fost făcută în cadrul celei de-a 562-a ședințe a Consiliului Federației Ruse, care a avut loc miercuri, 6 martie.

„În cadrul reuniunii, Matvienko a sugerat ca Ministerul Afacerilor Externe să analizeze acordurile internaționale și să le identifice pe cele care nu corespund intereselor rusești”, notează agenția de presă de stat a Rusiei, Ria Novosti.

Potrivit Agerpres, oficiala a subliniat că există acorduri internaţionale care oferă „privilegii unilaterale ţărilor ostile”.

„Suntem deja puţin în urmă cu această activitate. Suportăm asta de doi ani, încercând să ne comportăm într-o manieră civilizată de doi ani”, a susţinut Matvienko, potrivit Agerpres.

Propunerea a venit după ce Consiliul a aprobat, în cadrul aceleiași ședințe, legea adoptată pe 21 februarie de către Duma de Stat, prin care a fost denunțat acordul din 1956 care permitea marinarilor din Marea Britanie să pescuiască în zona rusă a Mării Barents.

La elaborarea proiectului, Cabinetul de Miniștri a remarcat că „acordul are o orientare predominant unilaterală” și că nu oferă beneficii Rusiei.