Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Precizări de la Consulatul General…

Precizări de la Consulatul General al R. Moldova la Milano. Au fost modificate adresele la patru secții de vot

Consulatul General al R. Moldova la Milano informează că desfășurarea procesului electoral care va avea loc pe 15 noiembrie a fost autorizat de către autoritățile italiene. Astfel, cetățenii din zonele roșii și portocalii, vor trebui să dețină în ziua alegerilor autocertificarea (autodichiarazione) pentru justificarea deplasării spre secția de votare, cu indicare la rubrica: Il motivo che determina lo spostamento – Elezione del Presidente della R. Moldova.

Totodată, Consulatul General al R. Moldova la Milano anunță că s-a decis modificarea adreselor la patru secții de vot, fiind identificate locații mai mari ce vor permite absorbția mai rapidă a fluxului de persoane și evitarea aglomerațiilor. Asta pentru că la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, în patru localități din Italia s-au creat cozi mari de așteptare și s-au constatat dificultăți în gestionarea rândurilor în cartierele rezidențiale, fapt care a generat reclamații din partea localnicilor și autorităților locale.

Astfel, au fost efectuate următoarele schimbări de adrese:

  • Orașul Milano – secția de vot din cadrul Consulatului general a fost transferată pe o nouă adresă: Via Tortona 27
  • Orașul Bologna – adresă nouă: Via del Pilastro 2, Hotel Savoia
  • Orașul Verona – adresă nouă: Piazzale Olimpia 3
  • Orașul Parma – adresă nouă: Via Bizzozzero, 13, Parcul Bizzozzero

Consulatul General al R. Moldova la Milano îndeamnă moldovenii ca la alegerile prezidențiale din 15 noiembrie să respecte cu strictețe regulile și măsurile sanitare de siguranță obligatorii în spațiul public: purtarea măștilor, păstrarea distanței fizice de minim un metru. 

Secțiile de votare vor fi deschise între orele 07:00 și 21.00. 

Peste 130 de mii de alegători și-au exercitat dreptul la vot la secțiile de votare deschise peste hotarele țării. Numărul alegătorilor care au votat duminică, 1 noiembrie, l-a depășit cu mult pe cel înregistrat în primul tur al alegerilor prezidențiale din 2016.