Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Poșta Moldovei a anunțat că…

Poșta Moldovei a anunțat că va lucra în regim special. Cum activează seviciile poștale peste hotare

Poșta Moldovei a anunțat recent că urmează să lucreze în regim special. Astfel, aceasta nu va mai distribui ziare, ci va acorda doar „servicii de necesitate stringentă”. De cealaltă parte, diaspora povestește că, doar cu mici modificări, serviciile poștale activează peste hotare în mod obișnuit.

La noi ajunge în Poștă și publicitatea care nu e deloc esențială”, povestește Lidia Oprea din Canada. 

În Marea Britanie funcționează Royal Mail, chiar astăzi dimineață l-am văzut pe poștaș, cu un braț de scrisori”, adaugă Ana Madan. 

Ana Covrig, din Italia, spune că și acolo Poșta activează în continuare, doar cu mici schimbări. „Poșta lucrează în regim normal, ceva modificări sunt în legătură cu pensiile, dar în rest serviciile parcă au rămas aceleaşi. Azi dimineaţă am fost să-mi încarc Postepay, pentru a plăti asigurarea la mașină online. Poșta era goală la 11.00 – niciun suflet. Funcționarii de acolo, doi la număr, erau echipați și protejați. Chitanțele continuă să vină la timp, chiar dacă pe ele scrie 0,00 de plătit…”, precizează Ana Covrig. 

Nici în Irlanda activitatea serviciilor poștale nu a trecut sub un regim deosebit. „Poșta Națională din Irlanda a anunțat doar că vor livra gratuit câte două cărți poștale pentru fiecare casă, pentru a ajuta oamenii să mențină legătura cu cei dragi. De asemenea, au trimis și câte un ghid de informare despre Covid-19”, spune Mariana Verdeș.