Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Vitalie Marinuța va candida la…

Vitalie Marinuța va candida la funcția de primar al capitalei

Foto: alege2019

Fostul ministru al Apărării, Vitalie Marinuța va candida pentru fotoliul de primar general al municipiului Chișinău. Acesta va participa la alegerile locale din toamnă fiind desemnat de Partidul Verde Ecologist din R. Moldova.

„Vitalie Marinuța, Secretarul general al Partidului a fost desemnat în calitate de candidat la funcția de Primar general al Municipiului Chișinău. Avem toată încrederea în capacitățile administrative și manageriale ale candidatului desemnat, considerând că anume dumnealui este persoana de care are nevoie capitala noastră în această perioadă de dezvoltare” anunță Biroul permanent al formațiunii într-un comunicat.

Vitalie Marinuța a fost ministru al Apărării în anii 2009-2014, în guvernele conduse de Vlad Filat și Iurie Leancă.

Acum o săptămână, Pavel Voicu, ministrul Apărării a denunțat numeroase ilegalități care ar fi avut loc în cadrul Armatei Naționale în perioada fostelor guvernări. Foști miniștri ai Apărării, printre care și Vitalie Marinuța au fost acuzați că ar fi oferit arme și grade militare unor persoane care n-ar fi meritat. Marinuța a mai fost acuzat că ar fi vândut ilegal armament din cadrul Armatei Naționale și ar fi coordonat o schemă prin care tone de muniții ar fi ajuns în Armenia.

Vitalie Marinuța a respins acuzațiile și i-a sugerat lui Voicu să se adreseze organelor competente dacă deține probe care i-ar demonstra vinovăția.

Alegerile locale generale vor avea loc la 20 octombrie 2019.