Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Victor Chironda a depus…

VIDEO Victor Chironda a depus actele pentru a fi înregistrat oficial în lupta pentru șefia capitalei

Activistul Victor Chironda a depus, astăzi, 13 septembrie, la Consiliul Electoral de Circumscriptie, actele necesare pentru a fi înregistrat, oficial, în calitate de concurent electoral pentru funcția de primar general al capitalei.

Dupa ce a depus pachetul de acte, pretendentul la Primăria Chișinău, Victor Chironda, care susține că va candida ca și candidat neafiliat politic pe platforma mișcării social-politice „Forța Nouă”, și-a prezantat astăzi și o parte din echipa cu care va merge la alegerile locale. Printre cei care pretind la functia de consilier municipal este și expertul în energetică Sergiu Tofilat.

„Obiceiul că deciziile privind dezvoltarea orașului nu se iau la Primărie, ci în birourile de partid, mie nu-mi place și el trebuie schimbat. De aceea am decis să mă implic. Dacă vom ajunge în CMC vom putea preveni multe scheme de corupție”, a declarat Tofilat.

Mișcarea social-politică „Foța Nouă” este un partid creat încă în 1997, fiind condus de fostul ministru al apărării, Valeriu Pleșca. Formaţiunea politică a participat la alegerile parlamentare din 1998 şi 2001, şi la cele locale din 1999 şi 2003.

Victor Chironda este activist civic și expert în planificare şi dezvoltare urbană.

Până în prezent, la funcția de primar al capitalei au fost înregistrați oficial doar trei candidați: Ion Ceban (PSRM), Andrei Donică (Mișcarea Profesioniștilor Speranța – Nadejda) și Teodor Cârnaț (Partidul Voința Poporului).

Alegerile locale generale vor avea loc pe 20 octombrie, odată cu alegerile parlamentare în patru circumscripții uninominale.