Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Socialiștii anunță că au…

VIDEO Socialiștii anunță că au elaborat un proiect care prevede acordarea compensațiilor pentru pâine pentru pensionarii care primesc pensii mai mici de trei mii de lei

Sursa: socialistii.md
Sursa: socialistii.md

Socialiștii anunță că au elaborat un proiect care prevede acordarea compensațiilor la pâine pentru pensionari. Un anunț în acest sens a fost făcut marți de către deputata socialistă Tatiana Cunețchi, care a declarat că documentul eleborat prevede acordarea compensațiilor pentru majorarea prețurilor la pâine pentru pensionarii cu pensii mai mici de 3000 de lei.

Potrivit deputatei Cunețchi, pe fundalul acestor majorări, statul este obligat să ia măsuri ca orice persoană să aibă un nivel de trai decent. În context, parlamentara a anunțat că socialiștii au elaborat un proiect de lege prin care se propune introducerea compensației pentru majorarea prețurilor la pâine în mărime de 100 lei lunar pentru fiecare beneficiar de pensie mai mică sau egală cu 3000 de lei.

„În urma acțiunilor inadecvate ale guvernării actuale, situația social-economică din țară s-a înrăutățit dramatic. Doar în ultimele 6 luni au fost majorate substanțial tarifele la agentul termic, gaz, combustibil, energia electrică. Au crescut prețurile la produsele de larg consum, inclusiv la cele de prima necesitate. Majorarea prețului la pâine a variat de la 17% până la 37% și a constituit în mediu circa 1 leu și 50 de bani pentru o pâine”, a declarat deputata socialistă.

În context, tot în cadrul briefingului, consilierul fracțiunii parlamentare a BCS, ex-ministrul Agriculturii Ion Perju a criticat dur inițiativa Ministerului Economiei de a anula prevederile Legii comerțului interior care stabilesc că 50 la sută din lungimea raftului din unitățile comerciale trebuie oferite produselor agroalimentare autohtone.

Perju a solicitat Ministerului Economiei să retragă inițiativa care prevede anularea prevederilor Legii comerțului interior.

La 1 februarie, reprezentanții SA „Franzeluța”, cel mai mare producător de panificație din R. Moldova, anunțau că în legătură cu implementarea noilor tarife la gaze naturale, combustibil și energie electrică, compania a stabilit majorarea prețurilor la pâine.

Într-un comunicat de presă SA „Franzeluța” anunța că întreprinderea a stabilit majorarea prețurilor la tot sortimentul de pâine, cu excepția pâinii sociale.