Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Socialiștii și comuniștii nu…

VIDEO Socialiștii și comuniștii nu au participat la minutul de reculegere ținut în parlament în memoria lui Navalnîi și doar câțiva dintre ei i-au aplaudat pe veteranii războiului de pe Nistru prezenți la ședința de azi

Deputații socialiști și comuniști din Parlamentul R. Moldova nu au participat la minutul de reculegere ținut în memoria opozantului rus Alexei Navalnîi și doar câțiva dintre ei i-au aplaudat pe veteranii războiului de pe Nistru prezenți la ședința parlamentului.

La ședința din 29 februarie 2024 a Parlamentului R. Moldova a fost prezent și un grup de veterani ai războiului de pe Nistru, declanșat la 2 martie 1992. În timp ce președintele legislativului, Igor Grosu, le rostea numele foștilor combatanți prezenți la ședință, majoritatea deputaților prezenți în plen îi aplaudau, în semn de mulțumire. O parte a fracțiunii Comuniștilor și Socialiștilor, printre care s-au numărat Vladimir Voronin, Oleg Reidman, Diana Caraman, Constantin Starîș, Adela Răileanu, nu s-au ridicat în picioare pentru a-i aplauda pe foștii militari care au luptat în 1992. Printre comuniștii și socialiștii care s-au ridicat în picioare au fost Zinaida Greceanîi, Corneliu Furculiță, Vlad Batrâncea.

După acest moment, deputata PAS Natalia Davidovici a propus să fie ținut un minut de reculegere în memoria opozantului rus Alexei Navalnîi, decedat într-o închisoare din Siberia pe 16 februarie curent. Deputații comuniști și socialiști nu au participat la momentul comemorativ.