Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Reacția lui Năstase la…

VIDEO Reacția lui Năstase la contestația depusă de PDM la CEC: „Ceea ce facem noi e perfect legal”

Foto: privesc.eu

Andrei Năstase susține că a chema oamenii să iasă la vot înseamnă democrație. Reacția liderului Platformei DA vine după ce PDM a depus la CEC o contestație în care precizează că Blocul ACUM a încălcat prevederile Codului electoral după ce Năstase a îndemnat să iasă oamenii la vot prin intermediului unui filmuleț video postat pe Facebook.

„În vreme ce guvernarea încalcă flagrant legislația, abuzurile zilnice ale lui Plahotniuc, Dodon și toți ceilalți, abuzuri de o magnitudine maximă, sunt ignorate în mod flagrant. Contestația în cauză nu face altceva decât să arate marea spaimă a acestui regim: prezența masivă la vot a oamenilor și faptul că ceea ce facem noi e perfect legal și democratic”, susține Năstase.

În contestația depusă la CEC, PDM solicită ca Blocul ACUM să fie sancționat în conformitate cu prevederile art. 75 din Codul Electoral, care prevede următoarele sancțiuni: avertisment, intentarea procesului contravențional, lipsirea de alocații de la bugetul de stat sau anularea înregistrării concurentului electoral.

Totodată, și Blocul ACUM a depus o contestație la CEC împotriva Partidului Democrat. În fapt, Blocul ACUM precizează că în mai multe blocuri de locuit din Chișinău au fost distribuire pliante de felicitate semnate de președintele PDM, Vladimir Plahotniuc. În contestația depusă, ACUM susține că PDM nu a prezentat în raportul financiar cheltuielile suportate pentru editarea și distribuirea acestui pliant. Astfel, PDM ar fi suportat cheltuieli care nu au fost declarate.