Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ PRO Moldova propune diminuarea…

VIDEO PRO Moldova propune diminuarea cheltuielilor pentru președinție și excluderea beneficiilor de lux

Președintele PRO MOLDOVA Andrian Candu a prezentat astăzi, 27 octombrie, un proiect de lege prin care prevede excluderea dreptului președintelui R. Moldova de a beneficia de vilă și reședință în afara orașului. Proiectul mai prevede ca președintele să nu mai poată efectua zboruri cu avioane charter sau elicoptere.

Andrian Candu a declarat că atribuțiile președintelui țării sunt limitate, însă bugetul în ultimi ani a început să pară nelimitat, fiind dublat în ultimii doi ani.

„Este halucinant cum o țară care nu poate asigura minimul de existență pentru cei mai mulți dintre cetățenii săi, acceptă să aloce peste 40 mln. lei pentru confortul unui singur demnitar cum este șeful statului”, a menționat liderul PRO MOLDOVA.

Potrivit lui, mai mulți candidați au menționat nevoia reducerii cheltuielilor pentru întreținerea președinției, motiv din care acest proiect ar fi potrivit de susținut.

Deși are prerogative limitate într-un stat parlamentar, Președintele Republicii Moldova și familia sa, beneficiază de cele mai multe garanții financiare și sociale. El beneficiază de pază de stat, de asistență medicală specială, de toate tipurile posibile de transport, inclusiv mai multe automobile de lux și elicopter,de concediu special, de locuință în mun. Chișinău, dar și reședință în satul Condrița și vilă în satul Holercani.