Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Președinta R. Moldova: „Am…

VIDEO Președinta R. Moldova: „Am promulgat legea care interzice promovarea simbolurilor „V” și „Z” pe teritoriul R. Moldova”

Simbolurile agresiunii ruse asupra Ucrainei „V”, „Z” și panglica negru-oranj sunt interzise pe teritoriul R. Moldova. Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a anunțat marți, 19 aprilie, în cadrul unui briefing de presă, că a promulgat legea privind interzicerea simbolurilor care instigă la ură și război.

Am promulgat legea care interzice promovarea simbolurile „Vși „Z” pe teritoriul R. Moldova. Oamenii vor putea în continuare să-i comemoreze pe eroii care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial. Noi știm cât de mare a fost prețul prin care a fost obținută pacea. (…) Este important să păstrăm buna înțelegere între oameni. De aceea nu putem accepta simbolurile care sprijină invazia rusă în Ucraina. Nu putem tolera imaginile din Ucraina. Nu putem admite mesaje care denaturează informația despre război. Cei care astăzi justifică uciderea ucrainenilor, mâine pot cere uciderea moldovenilor. (…) Acei care folosesc simbolurile războiului vor plăti dur, conform legii”, a declarat președinta R. Moldova.

Pentru confecționarea, vânzarea și deținerea simbolurilor respective, persoanele fizice riscă o amendă de la 4 500 până la 9 000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 până la 60 de ore, iar persoanele juridice și cu funcții publice, care vor încălca prevederile respective, riscă o amendă de la 9 000 până la 18.000 de lei.