Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Platforma DA a depus…

VIDEO Platforma DA a depus un denunţ la Procuratura Generală împotriva lui Igor Dodon

Platforma Demnitate și Adevăr a depus un denunț la Procuratura Generală prin care solicită examinarea faptelor apărute în investigația Rise.md care a dezvăluit mai multe informații despre legăturile șefului statului cu responsabili din cadrul administrației președintelui rus. Acest lucru a anunţat candidatul Partidului Platforma DA la funcţia de preşedinte al R. Moldova, Andrei Năstase, într-un live pe Facebook.

 „Situația este extrem de gravă, RM a devenit în ultimii ani un poligon experimental pentru forțele străine care își fac de cap pe teritoriul nostru. Igor Dodon pare a fi o marionetă aflată în mâinile celor care își bat joc de cetățenii Republicii Moldova.

Cel mai recent exemplu  arată în ce stadiu de degradare se află Preşedinţia R. Moldova ca instituţie şi în ce mare pericol a ajuns R. Moldova. Igor Dodon e luat în mâinile celor care îşi bat pur şi simplu joc de cetăţenii R. Moldova. Situaţia este extrem de gravă, iar deciziile pe care le voi lua imediat în calitate de viitor preşedinte vor destructura toată această construcţie externă care miroase tare urât a spionaj extrem de periculos. Voi fi cel care va curăţa R. Moldova de spioni şi de agenţii de toate felurile, de toţi cei care reprezintă astăzi interesele altor puteri pe teritoriul ţării noastre. 

Aceste alegeri dovedesc că structurile noastre de securitate sunt într-un colaps total, incapabile să vegheze la suvernitatea R. Moldova. Fiecare face ce vrea, însuşi Dodon fiind anexa unor interese străine la noi în ţară”
, a menţionat candidatul la alegerile prezidențiale.

 „Am elaborat un denunţ pe care o să-l depunem la Procuratură, ca Procuratura Generală să examineze acţiunile preşedintelui Igor Dodon prin prisma infracţiunilor prevăzute de articolele 327, 328, 337, este vorba despre abuzul de serviciu, excesul de putere, trădare de patrie, infracţiuni prevăzute de Codul Penal. 

O scurgere de date din administrația președintelui rus și informațiile dintr-un telefon blackberry ce ar fi aparținut lui Igor Dodon relevă mai multe informații despre legăturile pe care șeful statului le are la Moscova, cine sunt curatorii săi de la Moskova și cine sunt specialiștii ruși care îl consiliază la alegerile prezidențiale. Dezvăluirile au fost făcute în cadrul unei investigații a centrului „Dossier” din Rusia, finanțat de fostul om de afaceri Mihail Hodorkovski și Rise.md, la 19 octombrie, care a lansat o serie de materiale la subiect intitulată Kremlinovici.