Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (VIDEO) Deși votarea continua, CEC…

(VIDEO) Deși votarea continua, CEC l-a prezentat pe Dodon învingător din primul tur

Deși procesul de votare nu era înheiat, iar numărarea voturilor a ajuns abia la 30,6% din totalul secțiilor de votare, în cadrul unui briefing de presă, Comisia Electorală Centrală (CEC) l-a prezentat pe Igor Dodon ca fiind învingător din primul tur. Acest lucru a fost transmis LIVE de majoritatea televiziunilor care filmau în sală. A doua zi dimineața, CEC a făcut un nou briefing, la care a anunțat că au fost procesate 99,33%, dar nu au mai fost prezentat rezultatele. Explicația Alinei Russu a fost simplă – ”rezultatele au fost afișate pe panou”.

Sursa Video: www.ZdG.md

Igor Dodon, pre­șe­din­te­le PSRM și Maia San­du, pre­șe­din­ta PAS, se vor lup­ta pes­te două săp­tămâ­ni pen­tru func­ția de pre­șe­din­te al R.Mol­do­va, în turul II. Cei doi au obți­nut cele mai mul­te votu­ri în urma scru­ti­nu­lui de dumi­ni­că, 30 octom­brie. San­du și Dodon au mono­po­li­zat prac­tic ale­ge­ri­le pre­zi­den­ți­a­le, obținând împre­u­nă 87% din votu­ri­le cetă­țe­ni­lor R. Mol­do­va cu drept de fapt, sau, mai exact, 1,2 mili­oa­ne de votu­ri din cele 1,43 de mili­oa­ne care au fost expri­ma­te.

Igor Dodon a obți­nut puțin sub 49% din votu­ri­le cetă­țe­ni­lor R. Mol­do­va (apro­xi­ma­tiv 700 de mii de votu­ri) în timp ce Maia San­du a obți­nut 38% (aproa­pe 550 de mii de votu­ri). Turul II de scru­tin va avea loc dumi­ni­că, 13 noiem­brie 2016. Dife­ren­ța din­tre cei doi can­di­dați este de apro­xi­ma­tiv 10%, res­pec­tiv, 150 de mii de votu­ri.