Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Vicepremierul Nicu Popescu s-a întâlnit…

Vicepremierul Nicu Popescu s-a întâlnit la Bruxelles cu mai mulți oficiali și a discutat despre Planul de recuperare economică: „Este important să valorificăm această deschidere”

Foto: mfa.gov.md

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) anunță că viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu, aflat în vizită de lucru la Bruxelles a desfășurat o serie de întrevederi cu mai mulți oficiali europeni în cadrul cărora a discutat despre Planul de recuperare economică.

Potrivit Ministerului de Externe, la întrevederea cu Oliver Varhelyi, comisar european pentru vecinătate și extindere s-a discutat pregătirea pentru reuniunea Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană planificată pentru 28 octombrie curent, în cadrul căreia se vor evidenția acțiunile prioritare care urmează să fie realizate de Republica Moldova în vederea atingerii obiectivelor trasate pentru implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

„Mesajele transmise de partenerii europeni au relevat întreaga lor deschidere pentru a sprijini țara noastră în realizarea reformelor. Este important să valorificăm această deschidere, inclusiv prin mobilizarea exemplară a tuturor instituțiilor vizate or, realizarea angajamentelor asumate în raport cu UE coincide cu mandatul primit de Guvern de la cetățeni, ceea ce nu poate decât facilita parcursul nostru european”- a declarat vicepremierul Nicu Popescu.

În discuțiile cu Katarína Mathernová, director general adjunct al Directoratului Vecinătate și Negocieri privind extinderea din cadrul Comisiei Europene și Michael Siebert, director pentru Rusia, Parteneriatul estic, Asia Centrală, cooperare regională și OSCE, Serviciul European de Acțiune Externă, a fost analizată modalitatea optimă de valorificare a Planului de recuperare economică și perspectivele de lansare a dialogurilor tematice la nivel înalt. De asemenea, oficialul a avut o întrevedere cu Fernando Andresen Guimaraes, consilier diplomatic al președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Totodată, potrivit notei emise de ministerul de Externe, în cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte ce vizează posibilitățile de accesare a asistenței macro-financiare, situația în sfera energetică și alte teme de actualitate de pe agenda internă și externă a Republicii Moldova.