Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Valeriu Munteanu va lupta pentru…

Valeriu Munteanu va lupta pentru fotoliul de primar al capitalei din partea formațiunii USB

Valeriu Munteanu, președintele formațiunii politice Uniunea Salvați Basarabia (USB), va candida la alegerile locale generale pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău.

Într-un comunicat de presă, partidul critică iar guvernarea PSRM-ACUM.

„Alegerile pentru Chișinău sunt geopolitice, dar PSRM și ACUM s-au înțeles să nu vorbească de geopolitică, ci numai de floricele și borduri în campania pentru funcția de primar. USB susține că numai victoria orientării românești și euro-atlantice în Chișinău poate aduce prosperitate orașului și locuitorilor săi. Toate fondurile și finanțările care ar putea fi atrase în Chișinău pot veni numai din România și Uniunea Europeană”, menționează USB.

La alegerile locale noi din 20 mai 2018, Valeriu Munteanu, care era atunci vicepreședintele Partidului Liberal (PL), a obținut 3,61% dintre voturile chișinăuienilor. Politicianul a părăsit PL în decembrie 2018. La alegerile parlamentare din 24 februarie el a fost candidatul blocului ACUM în circumscripția uninominală nr. 18, fiind învins de către Ilan Șor.

Munteanu a devenit șeful USB la 21 iulie.

La 20 octombrie, în aceeași zi cu alegerile locale generale, în circumscripțiile uninominale nr, 33, 50, 48 și nr. 17 vor fi organizate alegeri parlamentare noi, după ce deputații Andrei Năstase, Maia Sandu, Viorel Melnic și Vlad Plahotniuc au renunțat la mandat.

PSRM a anunțat că îl va înainta pe Ion Ceban, iar ACUM susține că încă nu a decis cine va candida pentru Primăria Chișinău, unii reprezentanți ai blocului sugerând că ar putea fi Andrei Năstase.