Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un primar din regiunea găgăuză,…

Un primar din regiunea găgăuză, cu avere nejustificată de peste 370 de mii de lei

Imagine simbol

Autoritatea Națională de Integritate a emis un act de constatare privind încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale în privința unui primar. Este vorba despre Ilia Koșulinskii, primar al satului Joltai din UTA Găgăuzia, din 2015. Acesta a candidat la alegerile din toamna anului 2023 drept candidat independent, la fel ca și la celelalte scrutine.

Inspectorul de integritate a constatat prezența unei diferențe substanțiale și deținerea averii cu caracter nejustificat în anul 2017 în mărime totală de 370 760,64 lei între averea dobândită și veniturile obținute de către subiect și membrii săi de familie.

„Subiectul controlului nu a putut prezenta justificative privind disponibilitățile financiare ce sunt constatate ca diferențe între veniturile sale în raport cu cheltuielile”, notează ANI într-un comunicat de presă.

Dacă actul de constatare va rămâne definitiv, lui Koșulinskii îi va fi încetat mandatul de primar, fiind decăzut din dreptul de a exercita o funcție publică sau de demnitate publică, inclusiv mandatul de primar, cu înscrierea în Registrul interdicțiilor. În vederea confiscării averii nejustificate, cauza se va transmite instanței de judecată.