Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un participant la protestul organizat…

Un participant la protestul organizat de Partidul „Șor” avea la el un cuțit: Persoana a fost reținută și este audiată. Au fost reținuți și 15 minori fără însoțitori, anunță Poliția

Inspectoratul General al Poliției (IGP) anunță că oamenii legii au reținut, la protestul organizat de Partidul „Șor”, un bărbat de 37 de ani cu un cuțit la el. Bărbatul a fost reținut și este audiat. De asemenea, potrivit IGP, la protest au venit mai mulți minori care au fost conduși la Inspectoratul de Poliție pentru identificare.

În total, potrivit Poliției, de la începutul întrunirii, 24 de participanți, printre care 15 minori fără însoțitori, au fost conduși la inspectorat pentru identificare. Una dintre persoane se afla în căutare.

În acest sens, IGP solicită participanților la protest „să țină cont de cerințele legale ale oamenilor legii” și cer organizatorilor „să nu admită participarea la întruniri a minorilor, fără însoțitor”.

„Amintim organizatorilor că sunt responsabili de acțiunile participanților și desfășurarea întrunirii în sine, tot ei fiind obligați să comunice participanților limitele cadrului legal, dar și cum pot avea grijă de propria siguranță.

(…) Solicităm participanților să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se conformeze indicațiilor oamenilor legii, restricțiilor impuse de autorități, să nu vină cu mesaje care instigă la agresiune, violență sau alt gen de acțiuni periculoase pentru siguranța cetățenilor”, anunță Poliția.

De cealaltă parte, deputata Partidului „Șor”, Marina Tauber susține că la protest participă mai mulți „provocatori” care „agresează” protestatarii.