• Un deputat PAS a sesizat PG și ANI pentru a verifica averea șefului statului: „Dodon continuă să-și ascundă averea sa de milioane”

  Un deputat PAS a sesizat PG și ANI pentru a verifica averea șefului statului: „Dodon continuă să-și ascundă averea sa de milioane”
  vizualizări
  14 august 2020 | 15:35

  Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Radu Marian, a depus un denunț la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) și Procuratura Generală (PG) pentru a fi verificate declarațiile de avere din anii trecuți ale șefului statului, Igor Dodon. Potrivit lui Radu Marian, președintele R. Moldova continuă să își ascunde averea sa, completând declarațiile cu date false sau incomplete.

  „În timp ce oamenii intră tot mai mult în groapa sărăciei din cauza incompetenței Guvernului său, Dodon continuă să-și ascundă averea sa de milioane!

  În 2014, valoarea casei și terenului din declarația de avere a lui Dodon era cu 502.000 lei mai mare decât în 2013, chiar dacă au exact aceeași suprafață. Jumătate de milion de lei au apărut în declarație ca din aer.

  Încă un „miracol” în declarația lui Dodon a avut loc între 2015 și 2016 – casa lui Dodon s-a mărit de 3 ori. Dacă în 2015, suprafața casei indicate în declarația sa de avere era 162 m2, în 2016, ea avea deja 422 m2. Totuși, valoarea ei a rămas aceeași – 2.1 milioane lei. Noi credem că aceste „miracole” merită investigate de ANI și Procuratura Generală. Astăzi am trimis un denunț la Procuratura prin care am solicitat investigarea acestor date în baza prevederilor articolului 352(prim) din Codul Penal – „Includerea intenționată a unor date incomplete sau false, neincluderea intenționată a unor date în declarația de avere și interese personale”.

  De asemenea, am trimis un demers la ANI prin care am solicitat verificarea legalității procedurii declarării averii de către Igor Dodon
  “, susține Radu Marian.

  Anterior, deputatul socialist, Grigore Novac a depus o solicitare la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) și la Procuratura Generală (PG), pentru a verifica declarațiile de avere și interese ale deputatei Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Veronica Roșca. Potrivit lui Novac, deputata nu a indicat în declarația de avere o casă, apartamente, alte imobile și faptul că este proprietara și administratoarea unei companii.

  În replica, deputata a declarat că acțiunile parlamentarului socialistului vin după ce anterior Roșca a depus o sesizare la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) și Procuratură pe numele deputatului socialist Corneliu Furculiță și pe numele procurorului Igor Popa invocând că cei doi „au admis încălcări grave la declararea averii”.

  Tot socialistul Grigore Novac a sesizat Autoritatea Națională de Integritate și Procuratura Generală în privința declarației de avere și interese personale a deputatului PAS, Dumitru Alaiba. Deputatul vizat a venit cu o reacție în care susține că colegii din partid ai lui Grigore Novac sunt cu „pufușor pe botișor”.

  Marți, 4 august, deputatul socialist, Vladimir Odnostalco, susține că a depus o sesizare la Autoritatea Națională de Integritate (ANI), Procuratura Generală (PG) și Serviciul Fiscal de Stat (Fisc), pentru a verifica declarațiile de avere și interese ale deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Mihail Popșoi. Potrivit lui Odnostalco, în documentele depuse de către parlamentarul PAS „sunt mai multe neconcordanțe și lacune”.

  În reacție, Popșoi a declarat că „caută nod în papură în declarațiile de avere a deputaților onești”.

  Ieri, 14 august, deputatul socialist, Vlad Bătrâncea i-a cerut ANI-ului și Procuraturii să examineze declarația de avere și interese personale a deputatului PPDA, Iurie Reniță.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  Mai mulți politicieni s-au întâlnit cu Plahotniuc în Istanbul; Fostul lider PDM își ține banii în Emirate Arabe Unite și vrea să obțină azil acolo – JurnalTV

  Mai mulți politicieni de la Chișinău s-ar fi întâlnit cu fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, la Istanbul, Turcia, acolo unde, potrivit autorităților, se află acum fostul democrat. Informațiile au fost fur…
  Mai mulți politicieni s-au întâlnit cu Plahotniuc în Istanbul; Fostul lider PDM își ține banii în Emirate Arabe Unite și vrea să obțină azil acolo – JurnalTV

  Ce spune Dodon despre extrădarea lui Plahotniuc din Turcia

  Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a declarat că procurorii de la Chișinău cunoșteau despre faptul că la începutul lunii septembrie, fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, s-a aflat câteva zile în România,…
  Ce spune Dodon despre extrădarea lui Plahotniuc din Turcia

  Ucraina: Poliţia anchetează moartea unei angajate a ambasadei SUA

  Poliţia ucraineană a anunţat miercuri că o angajată a ambasadei SUA în Ucraina a murit după un atac la Kiev şi că se află în căutarea unui bărbat suspect în acest caz, relatează Reuters, citat de Agerpres. „Fem…
  Ucraina: Poliţia anchetează moartea unei angajate a ambasadei SUA

  Dodon, despre acțiunea MAI privind evacuarea automobilelor parcate neregulamentar pe străzile capitalei: „Ideea este un pic negândită…”

  „Ideea este bună, dar un pic… negândită”. Asta spune președintele R. Moldova, Igor Dodon, despre acțiunea inițiată de către responsabilii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu privire la eva…
  Dodon, despre acțiunea MAI privind evacuarea automobilelor parcate neregulamentar pe străzile capitalei: „Ideea este un pic negândită…”

  Citiți joi în ZdG

  În ediția de joi a Ziarului de Gardă citiți un articol despre culisele și legăturile din afacerea evacuării forțate a automobilelor din capitală. Familia care gestionează firma care a câștigat licitația organiz…
  Citiți joi în ZdG

  FOTO/ Imagini de poveste în munții Bucegi: Vârful Omu a fost acoperit de zăpadă

  Imagini de poveste în munții Bucegi din România. Vârful Omu, cel mai înalt punct din Masivul Bucegi și al șaselea cel mai înalt vârf din Munții Carpați, a fost acoperit de un strat gros de zăpadă. Temperatura a…
  FOTO/ Imagini de poveste în munții Bucegi: Vârful Omu a fost acoperit de zăpadă