Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Toate primăriile din R. Moldova…

Toate primăriile din R. Moldova vor arbora drapelul UE pe edificiile lor, în contextul Summitului Comunității Politice Europene

În contextul organizării în R. Moldova a Summitului Comunității Politice Europene, Ministerul Culturii va oferi cu titlu gratuit, primăriilor din întreaga țară, drapelul UE și cel al R. Moldova. Organizatorii evenimentului susțin că prin arborarea drapelul UE pe edificiile primăriilor din țară, „celebrăm identitatea noastră europeană” și îi întâmpinăm pe cei 50 oficiali europeni, invitați la Summitul EPC 2023 în Moldova.

„Primăriile din Moldova vor arbora drapelul UE pe edificiile lor. Pentru a susține dorința națională, de a fi parte din marea familie europeană, Ministerul Culturii va oferi cu titlu gratuit, primăriilor din întreaga țară, drapelul Uniunii Europene și cel al Republicii Moldova. Prin acest simbol celebrăm identitatea noastră europeană și spunem „Bun-venit, Europa, la noi acasă!”, fiind pregătiți să întâmpinăm cei 50 de președinți, prim-miniștri și oficiali europeni în cadrul EPC Moldova”, potrivit unui anunț publicat pe fagina oficială de Facebook a Summitului EPC 2023 în Moldova.

Summitul Comunității Politice Europene se va desfășura la 1 iunie 2023 în satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău. Potrivit organizatorilor, până în prezent, 40 din cei 50 de lideri invitați și-au confirmat prezența la Summit. Printre aceștia se numără președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul german, Olaf Scholz, prim-ministrul Țărilor de Jos, Mark Rutte, premierul Belgiei, Alexander de Croo și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

La 1 iunie, spațiul aerian va fi sistat pentru a primi în regim de siguranță un număr mare de aeronave ale demnitarilor străini. Serviciile de securitate au elaborat un algoritm de aterizare și relocare a aeronavelor și au pregătit scenarii de rezervă în cazul în care nu va fi posibilă aterizarea pe aeroportul Chișinău.

Autoritățile responsabile de securitatea națională desfășoară în aceste zile exerciții de antrenament, în cadrul cărora polițiștii de patrulare exersează strategii de asigurare a securității în timpul deplasării delegațiilor străine.