Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Svetlana Tikhanovskaya o felicită pe…

Svetlana Tikhanovskaya o felicită pe Maia Sandu pentru câștigarea alegerilor prezidențiale: „Sub conducerea ei poporul moldovenesc va prospera și relațiile dintre națiunile noastre se vor dezvolta”

Lidera opoziţiei din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, a adresat un mesaj de felicitare Maiei Sandu pentru câștigarea alegerilor prezidențiale. Aceasta afirmă că „Sub conducerea ei poporul moldovenesc va prospera și relațiile dintre națiunile noastre se vor dezvolta”.

„Îmi exprim cele mai sincere felicitări către @sandumaiamd cu privire la victoria ei la alegerile prezidențiale din #Moldova. Sunt profund impresionată de vitejia și dăruirea ei. Cred că sub conducerea ei poporul moldovenesc va prospera și relațiile dintre națiunile noastre se vor dezvolta”, susține lidera opoziţiei din Belarus, Svetlana Tihanovskaia,

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, după procesarea a 99,91% din procesele verbale ale turului 2 ale alegerior prezidențiale, lidera PAS, Maia Sandu acumulează 57,71% din sufragii, iar Igor Dodon 42,29%.

Conform acestor rezultate, Maia Sandu urmează să devină prima femeie care ajunge președinte al R. Moldova.

La alegerile din august, după 26 de ani la putere, Lukaşenko s-a declarat învingător cu peste 80% din voturi. În schimb, opoziţia susţine că activista pentru drepturi civice Svetlana Tihanovskaia, exilată după alegeri în Lituania, este adevărata învingătoare a scrutinului.