Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Sturza despre șansele ca Guvernul…

Sturza despre șansele ca Guvernul său să fie votat: 100%

Ion Sturza, premierul desemnat de șeful statului Nicolae Timofti pentru a forma un nou cabinet de miniștri este sigur că va găsi susținere în Parlament. Deși, rând pe rând, socialiștii lui Dodon, democrații și comuniștii transfugi au spus clar că nu-l vor vota pe acesta la funcția de premier, omul de afaceri, într-o intervenție pentru ZdG ne-a spus că are convingerea că Guvernul format de el va fi votat „100%”. 

„Ce șanse are Guvernul să fie votat? 100%”, ne-a spus Sturza, răspunzând la o întrebare a ZdG. Totodată, acesta a precizat că încă nu a fost stabilită componența viitorului Executiv, care, în maximum 15 zile, trebuie să meargă în fața deputaților pentru a cere votul de încredere. „Habar nu am cine va fi în Guvern, Acum mă duc să-i caut”, a precizat acesta.

Amintim că, Ion Sturza a fost desemnat, luni, 21 decembrie 2015, drept candidat la fucția de prim-ministru, printr-un decret semnat de Nicolae Timofti. Gestul președintelui a venit după ce, timp de aproape două luni, partidele parlamentare nu s-au putut înțelege în privința unei candidaturi comune pentru șefia Guvernului.

ZdG a făcut o radiografie a afacerilor pe care Ion Sturza, premierul desemnat, le patronează în R. Moldova și România. Despre casa sa din or. Codru, contractele cu statul și mega-afacerile din România, citiți AICI.