Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Șor îi cheamă la concert,…

Șor îi cheamă la concert, diaspora de la Torino se mobilizează pentru protest

După ce la 21 octombrie curent, Partidul Șor a organizat un concert la Veneția pentru moldovenii din Italia, înainte de care Marina Tauber, vicepreședinta Partidului Șor, și mai mulți reprezentați ai partidului au fost huiduiți, partidul anunță un nou concert în Italia, la Torino.

Centrul de Reprezentare și Susținere a concetățenilor în Bologna spune că-și extinde activitatea în urma numeroaselor solicitări primite de la cetățeni. Pe de altă parte, unii reprezentanți ai diasporei cheamă, prin intermediul rețelelor de socializare, oamenii la protest pe 18 noiembrie.

„Acolo, când ne-am întâlnit cu Marina Tauber, a fost un protest cu dușmanul în față. Ei au adus acele 5 femei de la Orhei, se vede că plătite tot din banii noștri, și ele s-au pus acolo, iar mesajul nostru nu a fost auzit. De data aceasta, am pregătit megafon, vom fi bine organizați și mă gândesc că va fi și mai multă lume. După Veneția, sper că oamenii se vor trezi. Noi ne adunăm la 12.30.

Eu cred că ei special fac aceste concerte la ora 14.00, duminica. Știm că în Italia lucrează foarte multe badante și 70% din ele au liber doar duminica, unele mai lucrează și atunci dimineața, ca să adune un ban, altele – merg dimineața la biserică, iar după amiaza sunt libere și pot merge la concert. Ei nu au anunțat încă locul, cred că o vor face cu o săptămână înainte. Dar, iată, ne iau în râs pe noi cu promisiunile lor – cu 10.000 de lei salariu, cu posturi de muncă…”, spune Eugenia Ghinda.

La 21 iunie 2017, Ilan Șor, controversatul businessman, primar al orașului Orhei și lider al partidului care-i poartă numele a fost condamnat de magistratul Andrei Niculcea de la Judecătoria Chișinău la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani și a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă. Ilan Șor se află în libertate, fiind sub control judiciar, chiar dacă numele său figurează în ambele rapoarte Kroll drept unul dintre principalele personaje implicate în frauda bancară.

Ilan Șor: „Știu cum să facem ca bugetul R. Moldova să fie suficient pentru a realiza toate necesitățile locuitorilor săi”