Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Sondaj: Igor Dodon, Maia Sandu…

Sondaj: Igor Dodon, Maia Sandu și Renato Usatîi, favoriți pentru postul de președinte al țării

Recent, Asociația Sociologilor și Demografilor, a realizat un sondaj  cu tema „Impactul reformelor implementate în R. Moldova asupra situației social-economice și politice: analiza sociologică”.

Astfel, conform acestuia, 85,2 % din populație crede că lucrurile în țara noastră merg într-o direcție greșită, 9,1% – consideră că direcția este bună, iar restul – 5,7% nu s-au pronunțat în această privință.

Lucrurile care îi îngrijorează cel mai mult pe cetățeni sunt sărăcia, creșterea prețurilor, corupția și șomajul.

Totodată, cei chestionați au opinat și privitor la candidatul cel mai potrivit pentru postul de președinte la țării. Pe primul loc s-a clasat liderul socialiștilor, Igor Dodon, cu 18,1 din voturi, pe locul doi – Maia Sandu cu 12,4 %, iar pe locul trei – Renato Usatîi, cu 10,9 %. Pe următoarele locuri s-au clasat Andrei Năstase, Vladimir Voronin și Iurie Leancă. De menționat că doar 45,9 din respondenți au numit persoana, alții 44,6 au spus că nu au încredere în nimeni.

Peste 87% din cei chestionați au optat pentru alegerea directă a președintelui, iar alții 71,6% susțin organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Sondajul a fost realizat în perioada 1 – 10 aprilie, pe un eșantion de 1.189 de persoane din 75 de localități din Republica Moldova. Acesta are, potrivit autorilor, o marjă de eroare de 3%.