Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   [sondaj] Gânduri de sfârşit de…

[sondaj] Gânduri de sfârşit de an

Gânduri de sfârşit de an: „Fericire personală”, „bine şi pace”, „cârmuitori buni”, „stingerea neînţelegerilor şi duşmăniilor”

Ecaterina-MardaroviciEcaterina Mardarovici, Clubul politic al Femeilor „50×50”

Un mesaj pentru cetăţenii R. Moldova! Le doresc fericire personală, în primul rând de la cei dragi. În plan naţional, le doresc şi îmi doresc foarte mult o clasă politică responsabilă, care să-şi onoreze promisiunile făcute în campania din 2014. Vouă, celor de la ZdG, vă doresc să fiţi ceea ce aţi fost, pentru că, într-adevăr, aţi fost la nivelul aşteptărilor cititorilor voştri, care-şi doresc de la un ziar informaţii veridice, pe care voi le oferiţi. Aprecierea mea pentru curajul pe care îl aveţi. La mulţi ani!

igor-beleiIgor Belei, directorul Misiunii Sociale „Diaconia”

Sper să avem un an liniştit cu cât mai puţină povară. Să avem oameni care se bucură de viaţă, pentru că, din păcate, e prea multă sărăcie şi prea mult necaz în viaţa cotidiană. Sperăm ca bunul Dumnezeu să ne trimită cârmuitori buni, în aşa fel încât să fie cu faţa spre popor şi spre grijile oamenilor de rând. Ne dorim să vină pe lume cât mai mulţi copii doriţi şi fiecare copil să fie primit ca un dar de la Dumnezeu, ca bucurie supremă a oamenilor, şi acest dar să aibă parte de toată blândeţea şi grija celor apropiaţi, dar şi a celor care pot să ajute şi să contribuie la bunăstarea lor.

Tudor Ţărnă, Maestru al Artei

În fiecare dintre noi e sădită o intenţie a lui Dumnezeu ce doar prin noi trebuie să devină Creaţie. Dacă îţi iubeşti Munca cu adevărat, înseamnă că Dumnezeu se exprimă prin tine! Şi ca să nu pună Timpul stăpânire pe noi, haideţi să conştientizăm că tot noi suntem responsabili pentru a aprinde lumina înainte de a fi acoperiţi de  întuneric. Să stingem toate neînţelegerile şi duşmăniile şi să nu admitem ca  ziua de mâine să fie a altcuiva. Pentru a ne realiza visurile majore, este stringent necesar mai întâi de toate să ne trezim de-a binelea. Crăciun Fericit! La Mulţi Ani!

Sergiu-MusteataSergiu Musteaţă, istoric

În 2015 – să fie bine şi pace, iar lumea să conştientizeze că populează acelaşi pământ. Noi trebuie să ne iubim mai mult istoria, tradiţiile, să încercăm să facem bine tuturor. Prea mult rău, prea multe războaie sunt în jur, ca să cădem şi noi în mrejele lor, riscurile fiind mari… Aş dori ca în 2015 să demonstrăm că suntem buni şi în felul acesta vom putea depăşi provocările, crizele şi vom construi o societate cu adevărat deschisă, transparentă şi democratică, vom reuşi să educăm o generaţie de care să fim mândri. E important să facem bine ceea ce facem, deoarece viitorul se construieşte pe pilonii prezentului şi ai trecutului. Trebuie să promovăm valorile culturale şi să ne distanţăm de discursurile de ură, să depăşim barierele din mintea noastră, iar vocea cetăţeanului să fie auzită de politicieni. Doar împreună vom reuşi să devenim un stat european, cu tradiţii, cu oameni buni şi culţi. Sănătate echipei ZdG, care face lucruri bune. Curajul şi bunele intenţii pe care le aveţi – să le păstraţi şi să spuneţi lucrurilor pe nume.

Ion-UngureanuIon Ungureanu, regizor, ex-ministru al Culturii şi Cultelor:

Noroc am avut, acum nu ar strica să mai avem încă puţin noroc. Dacă nu ne deşteptăm, degeaba au fost toate. Aceasta îi priveşte pe toţi, atât pe alegătorii pro-europeni, cât şi pe aleşii lor din Parlament. Înfrângerea i-a făcut pe comunişti mai înţelegători, însă pe noi am impresia că victoria, în loc să ne deştepte, ne adoarme. Un singur pas greşit şi ne putem trezi din nou în Siberia de gheaţă. Asta ne-o doriţi, mult iubiţi politicieni? Crăciun luminat pentru toată lumea.