Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Slusari îndeamnă candidații din cursa…

Slusari îndeamnă candidații din cursa de la Hîncești să se retragă în favoarea lui Cobzac: „Există riscul ca într-o circumscripție pro-europeană să câștige un candidat anti-european”

Foto-simbol

Vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, se arată convins că în cadrul alegerilor parlamentare noi din circumscripția Hîncești candidatul independent Grigore Cobzac se află în fruntea clasamentului și are cele mai mari șanse să câștige fotoliul de deputat.

Totodată, parlamentarul spune că Platforma DA „nu a greșit cu nici un milimetru” atunci când a decis să-l susțină în această cursă electorală pe fostul membru PAS.

„Am fost consecvenți în alegerea nostră și nu văd nici un milimetru de greșeală a Platformei DA în situația electorală în circumscripția nr.38, Hîncești”, a declarat deputatul Alexandru Slusari în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Alexandru Slusari spune că Platforma DA este implicată activ în campania electorală pentru candidatul Cobzac și, mai mult de atât, consideră că are cele mai mari șanse de a ieși învingător în această cursă electorală.

„Structurile Platformei DA pe parcursul săptămânii sunt implicate, merg de la ușă la ușă, în 25 de localități. Sâmbătă și duminică sunt implicați deputații. Există o strategie, domnul Cobzac la fel are o echipă, coordonăm”, a mai adăugat Slusari.

În acest sens, vicepreședintele Parlamentului i-a îndemnat pe ceilalți candidați să se retragă din cursa electorală în favoare lui Grigore Cobzac.

„Aș dori ca și celelalte forțe pro-europene să înțeleagă că domnul Cobzac este cu prima șansă. Încă nu este târziu ca și celelalte forțe să se alăture la această campanie. Suntem la egal cu pretendentul socialiștilor și există riscul ca într-o circumscripție pro-europeană să câștige un candidat anti-european”, a subliniat Slusari.

În urma unei discuții cu Grigore Cobzac, Alexandru Slusari susține că unii reprezentanți din PAS au cerut reatragerea acestuia din cursa electorală.

„Sunt surprins de această insistență de la PAS. Cred că și ei măsoară situația și vorbesc cu oamenii, și înțeleg că domnul Cobzac are mai mari șane decât Olesea Stamate”, a conchis deputatul.