Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Șeful FSB: Serviciile speciale americane…

Șeful FSB: Serviciile speciale americane au avertizat Moscova că se pregătește un atac terorist în Rusia, dar a fost o informație generală

Directorul FSB, Alexander Bortnikov, alături de Vladimir Putin. Foto: smh.com.au

Serviciile speciale americane au avertizat Moscova că se pregătește un atac terorist în Rusia, dar informația era de natură generală, a declarat directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB), Alexander Bortnikov, transmite Meduza.

Potrivit lui, era o informație de natură generală despre pregătirea unui act terorist în locuri aglomerate. Șeful FSB a mai declarat că au fost luate „măsurile corespunzătoare pentru a preveni astfel de situații”, a spus el reporterilor.

Potrivit șefului FSB, au existat informații că atacul terorist ar fi fost planificat nu la concert, ci în timpul alegerilor prezidențiale.

Pe 7 martie, ambasadele mai multor țări, inclusiv Statele Unite, Canada, Germania, Cehia, Suedia, Letonia și Coreea de Sud, și-au avertizat cetățenii că un atac terorist ar putea avea loc la Moscova în următoarele două zile, notează sursa citată.

Șeful FSB a declarat anterior că Ucraina ar fi implicată în atacul terorist de la Crocus, dar nu a adus dovezi în această privință, mai scrie Meduza.