Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ședința Consiliului Republican al PSRM…

Ședința Consiliului Republican al PSRM cu participarea lui Igor Dodon, dar în lipsa presei

La 16 noiembrie a avut loc ședința extinsă a Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). În cadrul ședinței au fost examinate rezultatele alegerilor locale generale, precum și ale noilor alegeri parlamentare care s-au desfășurat la 20 octombrie, se anunță în comunicatul de presă emis de PSRM. La eveniment a participat și Președintele Igor Dodon. Presa nu a fost invitată. Irina Astahova, purtătoarea de cuvânt a partidului nu a răspuns la telefon pentru a explica cauza.

Potrivit comunicatului, la ședință au participat primarii și președinții consiliilor raionale aleși din partea PSRM, deputați ai Parlamentului Republicii Moldova, consilieri municipali. La ședință a participat și Președintele R. Moldova, Igor Dodon.

Președintele a scris într-o postare pe Facebook că a venit la ședința consiliului PSRM la invitația formațiunii și că i-a felicitat pe cei prezenți cu obținerea rezultatelor foarte bune la alegerile locale generale din 20 octombrie și 3 noiembrie curent.

Totodată, am subliniat că Republica Moldova, în aceasta săptămînă, a intrat într-o perioadă principial nouă, după învestirea unui nou Guvern, condus de prim-ministrul Ion Chicu. […] Am asigurat membrii formațiunii că noi avem toate șansele să transformăm Republica Moldova într-un mare șantier de construcție, unde vor fi realizate proiecte majore de infrastructură ceea ce va impulsiona creșterea economică, a mai scris Dodon în postare.

Ședința Consiliului Republican al PSRM, 16.11.2019, foto: https://www.facebook.com/dodon.igor1/

În comunicatul emis de PSRM mai este menționat că din informațiile prezentate de președinta partidului, Zinaida Greceanîi, PSRM a obținut cumulativ cel mai mare număr de mandate – 326, fiind pe primul loc, la nivel de consilii raionale și municipale, inclusiv 22 mandate în Consiliul municipal Chișinău și 7 mandate în Consiliul municipal Bălți.

Consiliul Republican a primit în mod pozitiv informațiile despre demisia Guvernului Maiei Sandu și numirea unui nou Guvern tehnocrat condus de Ion Chicu, exprimînd susținere plenară pentru acțiunile conducerii țării și, în primul rînd, Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, în vederea redresării situației socio-politice și socio-economice din Republica Moldova, se mai menționează în comunicatul emis.

Igor Dodon a părăsit rândurile PSRM din anul 2016. Potrivit Codului electoral, Preşedintele R. Moldova nu trebuie să fie membru al vreunui partid politic şi nu îndeplineşte nicio altă funcţie publică sau privată. Potrivit datelor de pe site-ul PSRM, din lista membrilor Consiliului Republican PSRM fac parte 135 de membri.