Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ședința Comitetului Parlamentar de Asociere…

Ședința Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova. Asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro, printre subiectele abordate

Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova se întrunește miercuri, 10 iunie, în ședință online, la care participă reprezentanți ai Parlamentului European și ai Parlamentului Republicii Moldova. Întrunirea va fi coprezidată de către președintele delegației Parlamentului European pentru relația cu Republica Moldova, Siegfried Mureșan.

 Implementarea de către Republica Moldova a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro a Uniunii Europene pentru Republica Moldova, dar și alte teme importante ale relației UE – Republica Moldova sunt subiectele ce vor fi dezbătute în cadrul ședinței.

„Vom discuta, totodată, și despre ajutorul oferit de Uniunea Europeană Republicii Moldova în contextul crizei provocate de pandemia de COVID-19”, a declarat Siegfried Mureșan.

Europarlamentarul a reiterat că progresele din domeniul justiției și administrației publice, consolidarea statului de drept, dar și lupta împotriva corupției rămân principalele reforme necesare pentru acordarea în continuare a ajutorului financiar din partea Uniunii Europene pentru statul nostru.