Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Paradă de 1 Decembrie la…

Paradă de 1 Decembrie la București

Un detașament de tehnică al Poliției Române, format din motociclete, autospeciale de intervenție și pirotehnice și laboratoare criminalistice, va participa la parada organizată de 1 Decembrie, în Piața Constituției, scrie agerpres.ro.

Cele zece motociclete BMW, cu motoare de 1.200 cm cubi, sunt folosite de Poliția Rutieră, structură specializată în îndrumarea, supravegherea și controlul respectării normelor de circulație pe drumurile publice, informează MAI.

Autoturismul marca Volvo V 60, cu un motor de 2.000 de cmc, 136 de cai putere, cu transmisie automată, este folosit la intervenția în cazul accidentelor de circulație și la supravegherea și controlul traficului rutier. Autoturismul Porsche, cu un motor de 3.600 cmc și 420 de cai putere, tracțiune 4×4, este folosit de polițiștii rutieri la supravegherea și controlul traficului rutier, fiind capabil să atingă o viteză maximă de 320 km/h.

MAI va participa și cu cele trei autoturisme BMW — 330 — XD folosite în special la însoțirea coloanelor oficiale românești și străine precum și la misiuni de patrulare, supraveghere și control al traficului rutier. Vor mai defila autospecialele de patrulare Dacia Dokker și Duster folosite de Poliția Rutieră la misiuni de supraveghere a traficului rutier și intervenție în condiții meteorologice nefavorabile, pe autostrăzi și drumul național DN1, dar și cele cinci autoturisme Logan MCV și Dokker folosite de polițiști în activitatea de menținerea ordinii și siguranței publice, atât în orașe, cât și în zonele rurale.

Autospecialele de intervenție Mercedes Vito și Sprinter ale Serviciului Independent pentru Intervenții și Acțiuni Speciale care sunt dotate cu echipament de protecție balistică și echipamente speciale de executare a misiunilor specifice vor participa la paradă de 1 Decembrie.

Bucureștenii vor mai putea admira și cele trei autolaboratoare criminalistice destinate cercetării la fața locului, dotate cu tehnică foto-video digitală, truse specializate și echipamente criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme și mijloace materiale de probă existente în câmpul infracțional. Dotările permit desfășurarea activităților criminalistice atât în mediu rural, cât și în mediul urban, în condiții climaterice diverse, pe timp de zi sau pe timp de noapte.

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră va participa la eveniment cu cinci ATV-uri, trei autospeciale pentru misiuni operative în oraș „Volkswagen Passat Variant”, șase autospeciale pentru misiuni operative în oraș ‘Dacia Duster’, trei autospeciale de patrulare ‘Iveco Massif’ destinate intervenției în locurile greu accesibile, trei autospeciale de supraveghere ARTEMIS pe șasiu Land Rover, trei ambarcațiuni de patrulare și intervenție, trei autospeciale pentru transport câini și trei autospeciale transport efective 8+1 locuri „Volkswagen Transporter Kombi”.

agerpres.ro