Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția ministrului Finanțelor, Serghei Puşcuţa,…

Reacția ministrului Finanțelor, Serghei Puşcuţa, acuzat de îmbogățire ilicită, scheme de corupție şi evaziune fiscală

Ministrul Finațelor, Serghei Puşcuţa, susține că toate informațiile despre proprietățile sale prezentate de președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, au fost luate din declarația sa avere.

Toate informațiile respective despre proprietăți au fost culese din declarația mea despre avere. Această informație va fi inclusă în declarația care va fi depusă odată cu numirea în funcția de ministru”, a declarat ministrul Finanțelor pentru presă.

Cât despre finii săi de cununie, Serghei Pușcuța spune că aceștia activau la Serviciul Fiscal din 1996 și, respectiv, din 2004 și ambii au fost promovați în funcții înainte ca el să preia șefia FISC-ului.

Totodată, ministrul recomandă procurorilor să investigheze informațiile prezentate de Moțpan.

Îi mulțumesc domnului deputat că a transmis informațiile la Procuratură și organele competente trebuie să se expună”, a mai spus ministrul Finanțelor.

Serghei Pușcuța, este acuzat de îmbogățire ilicită și de faptul că a admis mai multe scheme de corupție, evaziune fiscală, protecționism în calitate de șef al Serviciului Fiscal de Stat dar şi de favorizare a unor acte de corupție. Despre aceasta a anunţat astăzi, 19 noiembrie, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit lui Moţpan, Serghei Pușcuța ar reprezenta „un pericol la adresa securității economice a R. Moldova”.