Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția majorității parlamentare, după ce…

Reacția majorității parlamentare, după ce încă doi deputați au părăsit PDM și au aderat la PRO Moldova

„PDM şi PSRM regretă presiunile care se fac şi metodele josnice şi ilegale de „convingere” a deputaţilor să părăsească majoritatea parlamentară”. Este reacția majorității parlamentare, după ce încă doi deputați au părăsit astăzi, 18 mai, Partidul Democrat din Moldova și au aderat la PRO Moldova.

Majoritatea parlamentară califică drept cinice şi distructive încercările unor actori politici de a induce haos şi instabilitate în ţară, pe principiul ”cu cât mai rău, cu atât mai bine”. PD şi PSRM regretă presiunile care se fac şi metodele josnice şi ilegale de ”convingere” a deputaţilor să părăsească majoritatea parlamentară.

Întâmplător sau nu, aceste tentative vin în momentul în care mai multe dosare de rezonanţă, între care furtul miliardului şi concesionarea aeroportului, se apropie de finalitate.

Guvernul continuă să aibă susţinerea majorităţii parlamentare, care va sprijini măsurile sociale şi economice propuse pentru ieşirea din criza pandemică. Mai ales în aceste momente complicate pentru ţară, Republica Moldova are nevoie de linişte şi stabilitate.

Facem apel la toate forţele politice din ţară să-şi unească eforturile pentru depăşirea crizei din sănătate şi economie, care sunt în aceste momente prioritare şi cărora nu trebuie să adăugăm şi o criză politică. Îndemnăm politicienii să vină cu soluţii clare pentru problemele cetăţenilor, care aşteaptă de la noi acţiuni concrete”, se arată într-un comunicat de presă emid de PDM.

Deputații Vasile Bîtca și Ghenadie Verdeș au anunțat luni, 18 mai, că părăsesc formațiunea și fracțiunea PDM și aderă la grupul parlamentar „Pro Moldova”, condus de către fostul democrat Andrian Candu.

În ultima perioadă, mai mulți democrați au plecat din partid. Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc au aderat la Partidul „Șor”, iar alți 10 au ales grupul parlamentar „Pro Moldova”.

Coaliția PDM-PSRM a rămas cu 52 de parlamentari. Pentru o majoritate parlamentară este nevoie de cel puțin 51 de deputați.