Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacţia lui Usatîi la dosarul…

Reacţia lui Usatîi la dosarul deschis la Moscova în care figurează ca martor

Renato Usatîi califică informaţia apărută în presă, drept o acţiune organizată de Partidul Socialiştilor cu scopul de a afecta campania electorală a Partidului Nostru pentru alegerile locale din 20 octombrie. Declaraţia a fost făcută după informațiile apărute în presa rusă precum că este vizat într-un dosar la Moscova privind laundromatul.

Totodată, Usatîi a dezminţit informațiile publicate de RBK, precum că ar fi fost implicat în spălarea a cel puțin 250 de milioane de dolari din Rusia, trecute prin băncile moldovenești și ajunse în Elveția, în interesul foștilor coproprietari ai companiei „1520”. Potrivit articolului, în schemă ar fi fost implicat și ex-colonelul din Minsiterul Afacerilor Interne al Federației Ruse Dmitri Zaharcenko.

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi este la sigur un lucru gândit special să afecteze campania electorală pentru alegerile locale din 20 octombrie. Acestea sunt atacuri organizate de Partidul Socialiştilor şi plătite din banii lui Dodon sau din banii unor oameni din anturajul său. Că aceste atacuri au loc la comanda lui Dodon am aflat acum câteva ăptămâni, că a plătit 2 milioane de dolari pentru discreditarea mea și a partidului meu. Nu cunosc cât a plătit Dodon pentru aceasta, dar în presă au apărut mai multe multe titluri care discreditează Partidul Nostru.

Această mizerie şi propagandă este direct legată cu faptul că cei din Partidul Socialiştor sunt panicaţi. Aceştia cunosc faptul că pierd alegerile în faţa Partidului Nostru încă din primul tur în mai multe oraşe ale R. Moldova. Noi acumulăm cele mai multe voturi în Bălţi. Drochia, Glodeni.

Înțeleg că Dodon și PSRM își fac griji că o să piardă după 100 de sesiuni foto cu Putin și cu fotografii cu toate bisericile din lume”, a declarat Renato Usatâi, în cadrul unei conferințe de presă.

„1520” este o companie angajată în proiectarea și construcția căilor ferate, un contractant major al Căilor Ferate Ruse. În 2018, compania a trecut pe lista Forbes a „regilor achizițiilor guvernamentale”, după ce a obținut contracte în valoare de peste 218 miliarde de ruble.

Totodată, Usatîi a declarat nu a avut nicio legătură cu grupul „1520”, dar că îi cunoștea pe Ușerovici, Krapivin și Markelov „la fel ca pe toți cei care au avut legătură cu Căile Ferate Ruse”. Acesta a spus însă că nu-l cunoștea și pe Zaharcenco.

„Eu am aflat cine este Zaharcenco din presa moldovenească” a susţinut liderul Partidul Nostru.

Două surse familiare cu ancheta au declarat pentru RBK că Renato Usatîi, care a avut relații apropiate cu proprietarii „1520”, a organizat întâlniri între afaceristul rus Boris Ușerovici și fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc.

FOTO: captură ecran/ Privesc.eu