Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția lui Dodon la propunerea…

Reacția lui Dodon la propunerea lui Diacov de a reveni la procedura de alegere a președintelui de către Parlament

După ce deputatul democrat, Dumitru Diacov, a propus revenirea la procedura alegerii președintelui de către Parlament, șeful statului, Igor Dodon, a declarat că este categoric împotrivă asupra acestei inițiative. Declarațiile au fost facute în cadrul unei noi ediții a emisiunii ,,Președintele răspunde”.

,,Eu am văzut poziția colegilor din PSRM. Noi suntem categoric împotrivă schimbării modalității de alegere a președintelui țării. Acesta urmează a fi ales de către popor și noi sperăm foarte multe că aceste alegeri vor avea loc așa cum este prevăzut de legislație în luna octombrie – noiembrie a acestui an.

Trebuie să facem tot posibilul să respectăm acești termeni, fără discuții inutile despre modificarea legii”, a precizat Dodon.

Deputatul democrat, Dumitru Diacov, a propus revenirea la procedura alegerii președintelui în Parlament la doar câteva ore după ce șeful statului, Igor Dodon, a admis posibilitatea amânării alegerilor prezidențiale.

În cadrul emisiunii, Dodon a afirmat că nu se gândește acum la alegerile prezidențiale din toamnă, pentru că lupta cu epidemia este mai importantă.  Acesta a menționat că amânarea scrutinului prezidențial va fi condiționată de prelungirea stării de urgență în R. Moldova.