Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Pro Moldova cere adoptarea stării…

Pro Moldova cere adoptarea stării excepționale în agricultură și convocarea unei ședințe extraordinare a Parlamentului

Deputații din Pro Moldova solicită adoptarea stării excepționale în agricultură și aprobarea unor măsuri în susținerea agricultorilor afectați de secetă. În acest sens, liderul formațiunii Andrian Candu a declarat că va propune deputaților din opoziție organizarea unei ședințe extraordinare a Parlamentului.

Am venit cu un plan de acțiuni pe care, credem că, Guvernul poate să-l pună în aplicare în termen de 15 zile, precum și cu propuneri mai elaborate pentru a evita asemenea situații grave în viitor”, a declarat președintele Pro Moldova, Andrian Candu. Potrivit lui, sunt necesare compensații de cel puțin 6 mii de lei per ha.

Insistăm asupra necesității unui Fond anti-criză de 2 miliarde lei pentru susținerea agricultorilor. De asemenea, Pro Moldova cere Guvernului începerea imediată a consultărilor pentru reeșalonarea și/sau amânarea datoriilor față de instituțiile de creditare pentru agricultori, precum și identificarea, fără întârziere a unei formule de amânare a plății impozitelor pentru anul acesta”, a declarat deputatul Vlad Cebotari.

O hotărâre în acest sens a fost înregistrată la Parlament. Totodată, fracțiunea Pro Moldova cere convocarea unei ședințe extraordinare a Parlamentului pentru examinarea situației din agricultură și adoptarea acestor măsuri.