Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Prima reacție a lui Năstase…

Prima reacție a lui Năstase la decizia CSJ de a-i restitui cererea de revizuire: „Nici nu așteptam altceva”

Foto: privesc.eu

După ce Curtea Supremă de Justiție a restituit cererea de revizuire înaintată de PPDA în dosarul alegerilor locale, Andrei Năstase susține că nu aștepta o altă decizie atât timp cât avem o justiție controlată.

„Nici nu așteptam altceva. Atât timp cât avem o justiție controlată politic era clar că decizia politică luată anterior va fi menținută. Oricum, asta nu ne împiedică să ne pregătim pentru o eventuală adresare la CEDO. Sunt nișe proceduri civile pe care le-am analizat pe toate aspectele și din acest motiv am decis să mergem la CSJ. Vom analiza motivarea CSJ și vom decide ulterioarele acțiuni”, a declarat Andrei Năstase, contactat telefonic de ZdG.

Avocatul lui Andrei Năstase a declarat anterior că această cerere de revizuire a fost înaintată pentru că în cadrul judecării cauzei privind validarea alegerilor la CSJ au avut loc mai multe încălcări. Una dintre neregulile sesizate se referă la faptul că cererea de recuzare a completului de judecată pe masa căruia a ajuns dosarul alegerilor a fost examinat, inclusiv, de o judecătoare care nu ar mai fi în drept să dețină calitatea de magistrat, pentru că a atins plafonul limită de activitate de 65 de ani. Este vorba despre magistrata Iuliana Oprea, care la o zi de la înaintarea cererii de revizuire a plecat din sistem, iar Parlamentul i-a acceptat demisia.