Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Prim-ministrul R. Moldova, Ion Chicu,…

Prim-ministrul R. Moldova, Ion Chicu, a avut o întrevedere cu şeful Gazprom la Moscova. Despre ce au discutat

În cadrul primei vizite externe a noului premier al R. Moldova, care are loc la Moscova, Ion Chicu a avut o întrevedere cu preşedintele Consiliului de Administraţie al Gazprom, Alexei Miller. Aceştia au discutat un șir de subiecte, precum alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor din R. Moldova, achitările pentru gazele consumate, dar şi implementarea pachetului energetic III.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Alexei Miller a menționat că în prezent „Moldovagaz” achită consumul curent în măsură deplină. Acesta a descris scenariile tehnice existente de furnizare a gazelor naturale în R. Moldova, inclusiv prin România și Bulgaria, și a menționat că acestea pot asigura necesitățile naționale.

Totodată, Ion Chicu ar fi precizat că nu va admite creşterea tarifelor pentru gazele naturale.

Ion Chicu va întreprinde prima sa vizită oficială de lucru în calitate de prim-ministru la Moscova. Acesta este însoțit la Moscova de mai mulți membri ai cabinetului de miniștri printre care: ministrul Afacerilor Externe – Aureliu Ciocoi, ministrul Economiei – Anatol Usatîi, ministrul Agriculturii – Ion Perju și bașkanul Găgăuziei – Irina Vlah. Din delegație va face parte și Vadim Ceban, președintele Consiliului de Administrație al companiei „Moldovagaz”.