Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Prezidențiale: Lidera PAS Maia Sandu…

Prezidențiale: Lidera PAS Maia Sandu îl cheamă pe Igor Dodon la o dezbatere publică

Candidata Partidului Acțiune și Solidaritate(PAS) la prezidenţiale Maia Sandu îl cheamă pe candidatul independent Igor Dodon la o dezbatere publică în perioada 26-30 octombrie.

„În această campanie noi avem un singur oponent – Igor Dodon. În această campanie, toți candidații care vor să schimbe starea de lucruri în Moldova îl au ca oponent pe Igor Dodon. De aceea, îl chem pe candidatul Igor Dodon la o dezbatere publică în perioada 26 – 30 octombrie. Cetățenii noștri merită un Președinte care nu se teme de dezbateri și care nu se ascunde de oameni„, susține lidera PAS, Maia Sandu.

Igor Dodon a menționat de mai multe ori că nu va participa la dezbateri electorale.

Eu am luat decizia să nu particip dezbateri electorale cel puțin până la 1 noiembrie, voi participa la întâlnirile cu oamenii”, a menționat Dodon. Totodată acesta a mai spus că în această campanie electorală nu va pomeni numele niciunui concurent electoral, „pentru că pe oameni nu-i interesează învinuirile reciproce”. Dodon a mai declarat că își dorește ca toți concurenții electorali să vină cu lucruri concrete pentru dezvoltarea statului.

În cadrul emisiunii sale „Igor Dodon răspunde”, candidatul susținut de PSRM a spus că el are câte 10-12 întâlniri pe săptămână și că le dă voie celorlalți candidați să se dueleze la toate televiziunile, iar după 1 noiembrie se va gândi, deși, potrivit informațiilor sale s-ar putea să câștige din primul tur.

Până marți, 6 octombrie, au fost înregistrați 8 concurenți electorali, dintre care 7 s-au lansat oficial în campanie.

Lista candidaților înregistrați:

  1. Renato Usatîi, Partidul Politic „Partidul Nostru”.
  2. Andrei Năstase, Partidul Politic – Platforma Demnitate și Adevăr
  3. Tudor Deliu, Partidul Liberal Democrat din R. Moldova
  4. Igor Dodon, Adunarea cetățenilor
  5. Violeta Ivanov, Partidul Politic „Șor”
  6. Maia Sandu, Partidul Acțiune și Solidaritate
  7. Octavian Țîcu, Partidul Unității Naționale
  8. Dorin Chirtoacă, Mișcăea Politică UNIREA.

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 1 noiembrie 2020.