Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președinția anunță că Franța va…

Președinția anunță că Franța va susține R. Moldova în procesul de transformare și modernizare a serviciului public din țară

Foto: Presedinte.md

În cadrul vizitei de lucru la Paris, președinta R. Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu ministrul pentru Transformare și Serviciu Public în Guvernul francez, Amélie de Montchalin.

Potrivit Președinției, principalul subiect al discuției a fost identificarea domeniilor și a mecanismelor de cooperare pe viitor, care vor impulsiona relațiile bilaterale dintre R. Moldova și Republica Franceză.

„În mod special, ne-am referit la posibilitatea de a prelua din practicile și din expertiza franceză în transformarea și modernizarea serviciului public din țara noastră, inclusiv la nivel local, prin digitalizare și transparentizare. Doamna Amélie de Montchalin s-a arătat dispusă să pună la dispoziția instituțiilor și funcționarilor publici din Republica Moldova programe de instruire și de profesionalizare, atât pe viu, cât și în format online”, a spus șefa statului.

Foto: Presedinte.md

Președinta Maia Sandu a întreprins în zilele de 3 și 4 februarie o vizită oficială la Paris. În cadrul acesteia, Sandu a avut o întrevedere cu președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, dar și cu mai mulți oficiali de rang înalt ai statului Francez.