Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președintele Consiliului European vine marți…

Președintele Consiliului European vine marți la Chișinău

Președintele Consiliului European, Charles Michel, va vizita marți, 28 martie, R. Moldova, unde se va întâlni cu președinta țării, Maia Sandu, cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, dar și cu premierul Dorin Recean, potrivit agendei publicate pe pagina oficială a instituției europene.

Astfel, pentru ora 11:40 Charles Michel are planificată o întrevedere cu Maia Sandu, iar la ora 12:30 cei doi oficiali vor susține o conferință de presă. Peste jumătate de oră, șeful Consiliului European va avea o discuție cu președinta R. Moldova, dar și cu prim-ministrul țării.

La ora 15:00, Charles Michel se va întâlni cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, iar la 15:30 – cu premierul Dorin Recean. Instituțiile vizate de la Chișinău nu a venit cu detalii cu privire la vizita oficialului european.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a vizitat R. Moldova și în mai 2022. Atunci, Michel anunța că UE va crește sprijinul pentru stabilitatea și securitatea R. Moldova, în contextul războiului din Ucraina. Pe 23 iunie 2022, Consiliul European a acordat R. Moldova statutul de țară candidată pentru aderarea la UE.