Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președinte raionului Cahul, ales cu…

Președinte raionului Cahul, ales cu votul consilierilor raionali de pe listele PAS, PSRM, PLDM și PCRM

Sursă foto: Consiliul Raional Cahul/ cahul.md

În ședința extraordinară a Consiliului raional Cahul, la care au fost prezenți 35 de consilieri raionali a fost ales noul președinte de raion, reprezentantul partidului Acțiune și Solidaritate, Pavel Groza. Acesta a fost susținut în funcție prin votul a 13 colegi de partid, opt socialiști, un comunist și un consilieri din partea partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM).

De asemenea, pentru următorii patru ani, funcțiile de vicepreședinți ai raionului vor fi ocupate de Tatiana Seredenco (PAS), Elena Cebotari (PSRM) și Nicon Pîslari (PSRM).

Conform datelor Consiliului Electoral Central (CEC), în urma scrutinului din 5 noiembrie, cele 35 de mandate de consilieri în Consiliul raional Cahul au fost distribuite între șase partide și un candidat independent. PAS a acumulat cele mai multe voturi, aproximativ 35%, respectiv, cele mai multe mandate de consilieri – 14. Imediat după, s-a clasat PSRM, care a reușit să obțină opt mandate de consilieri raionali.

Avem unul dintre cele mai mari și frumoase raioane din țară, avem oameni minunați, familii, copii, bătrâni pentru care vă îndemn în unitate să conlucrăm și muncim”, a declarat noul președinte al raionului, Pavel Groza

Sursă foto: ziuadeazi.md

Pavel Groza a acces în Consiliul raional Cahul fiind cap de listă PAS. Acesta a activat în funcția de șef al Inspectoratului teritorial al muncii din Cahul. În trecut a activat în calitate de consilier orășenesc Cahul (2011-2015).

Pe 24 noiembrie, Comitetul Executiv al PSRM a anunțat că nu va admite crearea de coaliții cu partidul PAS în cadrul consiliilor municipale, raionale sau sătești din nicio localitate din Moldova.

Mai târziu, la Șoldănești, în urma unei alianțe informale între Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și PSRM, așa cum o cataloghează mai mulți consilieri raionali, președintă a raionului devine consiliera PAS, Aliona Pînzari, iar vicepreședinte – consilierul PSRM, Vasile Macovei.

O situație similară s-a întâmplat și în Consiliului raional Căușeni, reprezentatul PAS, Alexandru Catan, a fost ales după „o coaliție mare” în care au fost implicați socialiștii Cei trei vicepreședinți au fost aleși din rândurile exponenților Platformei DA, Partidului Social Democrat European (PSDE) și Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM).